Budvani Dragan Marković zvani “Krasni”i Goran Slovinić zvani “Brale” ranjeni su oko dva sata iza ponoći na terasi lokala Korkovada, ispod starogradskih bedema u Budvi.budva-obracun.jpg

Oni se dovode u vezu sa grupom Saše Borete. Nisu životno ugroženi.

Nezvanično saznajemo da je muškarac mirno prišao stolu za kojim su sjedili Ljubiša, Slovinić i Marković, a potom izvadio "škorpion" i prvo ga usmjerio ka Kanu, a potom pucao u Slovinića i Markovića.

Cetinjanin Marko Ljubiša zvani Kan  dovodi se  u vezu s narko-biznisom ne samo u Crnoj Gori i Srbiji već i širom Evrope.Kan je dva puta preživio pokušaj likvidacije – 2009. i 2013. godine.

Na njega je pucano  2013. godine u Beogradu i jedva je preživio napad. Teško je ranjen i 2009. godine, takođe u Beogradu, ispred Arene, poslije utakmice Partizan – Panatinaikos. Tada je zadobio  ustrijelnu ranu u vrat, a policija je zaključila da je riječ o nekim njegovim neraščišćenim kriminalnim računima.

Kan je u aprilu 2012. godine isporučen iz Srbije u Crnu Goru, jer je za njim bila raspisana potjernica Interpola na osnovu naredbe podgoričkog Višeg suda, a zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju.

On je u Srbiji uhapšen 22. novembra 2011. godine, a izručen je tek u aprilu, 2012. jer se čekalo na završetak krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Srbiji.

NNCB Interpol Podgorica potraživao je Marka Ljubišu Kana po naredbi Višeg suda u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju 6. februara 1997. godine, ispred kafe bara “Foršaze” u Budvi kada je poslije svađe učestvovao u pucnjavi u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena.

Ljubiša je bio poznat i kao blizak saradnik kriminalne grupe Luke Đurovića, povezane s Lukom Bojovićem, vođom nekadašnjeg „zemunskog klana“, a pretpostavlja se da je blizak i sa Sašom Boretom, koji je osuđen zbog učešća u ubistvu policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.