A40K6094-scaled-872x610.jpg

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da će sutra sa predstavnicima Privredne komore Srpske i mlinsko-pekarske industrije nastaviti razgovore kako bi bio postignut dogovor o nižoj cijeni cijeni hljeba od brašna tip 500 i njegovoj gramaži.

- Vlada Srpske je pripremila određena rješenja, ali želimo da ih u najvećoj mogućoj mjeri uskladimo sa predstavnicima mlinsko-pekarske industrije i Privredne komore s ciljem da građani Srpske imaju jeftiniji hljeb kao osnovnu životnu namirnicu - rekao je Šulić.

On je izrazio nadu da će se iznađi zajednički stav, ističući da će, ukoliko do toga ne dođe, Vlada Srpske u skladu sa svojim nadležnostima naći najpovoljnije rješenje.

Predsjednik Područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić, koji predvodi delegaciju Privredne komore Srpske na ovim razgovorima, izjavio je da je još rano govoriti o tome da li su stavovi približeni.

- Sve će sutra vidjeti i ne bih da prejudiciram stvari, ali idemo da sutra nađemo neko kompromisno rješenje - rekao je Račić.

Prethodni sastanak na kojem je razgovarano o mogućnosti definisanja jeftinije cijene hljeba od brašna tip 500 i njegove gramaže, održan je u ponedjeljak, 19. februara, kada je i dogovoreno da se razgovori nastave.

Šulić je tada rekao novinarima da je u pripremi uredba o cijeni osnovnog hljeba tip 500 i da će se tražiti način i kalkulacija kako bi zajednički definisali cijenu i gramažu.