Nastavlja se hajka predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" na građane Republike Srpske koji su ispunili svoje biračko pravo i glasali na izborima u Srbiji. Glasali, a prema liderima te liste i odlučili pobjednika, ili bolje reći gubitnika. Vrijeđanje i nipodaštavanje Srba iz Republike Srpske pokazalo je samo kakav bi odnos Srbije prema Srpskoj bio kada bi igrom slučaja, takvi došli na vlast.
 
Izbori u Srbiji (Foto: TANJUG/IRFAN LIČINA) -

Sa sugrađanima sa Kosova i Metohije nekako bi izašli na kraj. Za krezube koji ne glasaju za njihove vrijednosti našli bi rješenje.

Ali oni kako nas naziva tamošnja opozicija, "bosanski Srbi", sa njima nikako.

Dođoše divljaci i otjeraše nas pitome. Ili u ovom slučaju, pokradoše izbore koje bismo mi sigurno dobili. Samo da, eto nije tih "bosanaca". Jer, zaboga, kako to da neko ko nije barem sa Vračara, zna šta je najbolje za Srbiju?

- Naočigled svih uvoza kako ih mi zovemo fantomskih birača iz susjednih država od kojih su se neki prvi put i našli u ovom uopšte Beogradu. Znači nisu ni znali gdje treba da odu - rekla je Marinika Tepić iz liste "Srbija protiv nasilja".

Srbi iz Republike Srpske nisu ovce koje iz svog tora nisu nikada izašle, kako to drugosrbijanci smatraju.

Poznaju dobro i Beograd, ali i druge evropske gradove u koje su Marinika i oni u njih zaljubljeni.

Kvazievropejci, poštovaoci prava i zakona, osporavaju građanima koji imaju dokumenta Srbije da izraze svoju izbornu volju.

Zanimljivo bi ih bilo vidjeti da je kojim slučajem njihova lista izašla kao pobjednik ovih izbora.

Male su šanse da bismo ih čuli kako traže poništavanje izbora. Ovako se na meti njihovih napada našao i minstar bezbjednosti Nenad Nešić.

- Vidjeli ste da je ministar policije BiH Nenad Nešić glasao na lokalnim izborima u Beogradu. Pa kako čovjek ima prebivalište u Beogradu, ako je ministar policije u drugoj državi - pita se Dragan Đilas, sa liste "Srbija protiv nasilja".

Iako obilježava krsnu slavu Svetog Nikolu, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić pronašao je vremena da odgovori na laži i napade.

Đilasu, Mariniki i njima sličnima je poručio da prestanu krivicu za svoj neuspjeh svaljivati na druge, nego da prihvate realnost koja se pokazuje iz izbora u izbore.

- Ja taj dan nisam bio na biračkom mjestu u Beogradu, bio sam na biračkom mjestu u Novom Sadu. Ono što me posebno pogađa jeste da se danas za Beograd bore protiv nas iz Republike Srpske, oni koji su porijeklom iz Drvara, kao što je Đilas i da Marinika Tepić danas priča o pravu i volji Beograđana, a ona je iz Pančeva ili Aleksić koji je iz Trstenika - rekao je Nešić.

I onda takvi uzimaju sebi za pravo da prebrojavaju krvna zrnca drugima, a po njima izgleda i drugačijima.

Jer očigledno svi oni koji nisu iz "kruga dvojke" spadaju u nižu rasu. Naravno, osim ako ne dolaze iz centara moći koji njih podržavaju.

- Oni koji su se hvalili sinoć pobjedom u Londonu, Njujorku i ne znam gdje, i onda krenuli u opšti napad na građane koji dolaze iz Republike Srpske, koji imaju pravo u skladu sa zakonom koji su oni donijeli u ovoj zemlji. Ne mi, već oni. Onda kreću u hajku protiv našeg naroda, jer im se valjda ne sviđa kakvog su političkog opredjeljenja ti ljudi - istakao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske kaže da je klevetanje Srba iz Srpske od strane neodgovornih, antisrpskih struktura iz Beograda, za lidere u našoj zemlji neočekivano i zlonamjerno.

- Interesantno je da se gubitnici izbora u Srbiji žale samo na nas iz Republike Srpske, a recimo ne na državljane Srbije koji glasaju u drugim zemljama. To nesumnjivo govori o sprezi sa stranim antisrpskim faktorom - jasan je Dodik.

I nema veze koliko im je izgovor da su glasovi iz Republike Srpske odlučili pobjednika izbora, odnosno gubitnika, nelogičan.

Ne treba biti vrhunski matematičar da se izračuna da je udio glasača iz Srpske minoran u ukupnom broju glasova.

Takvo ponašanje koalicije "Srbija protiv nasilja" moglo se i očekivati, kaže analitičar Vojislav Savić.

Mjesecima se pripremao teren da se krivica za neuspjeh na izborima svali na "prekodrinske Srbe".

Jednostavno, lakše je tako nego priznati da je politika koju su vodili bila katastrofalna.

- Međutim to je jedan gubitnički mentalitet i jedna autošovinisticka malograđanska politika, provincijalni mentalitet koji Srbiju hoće da zatvori u tri ulice u Beogrdu. Moglo se očekivati da će biti i gorih stvari nego sto su ove optužbe - naveo Savić.

Na licemjestvo "drugosrbijanaca" možda je najbolje na društvenoj mreži ukazao lider pokreta "Mi - glas iz naroda" Branimir Nestorović.

Za to vrijeme, Srbija i Republika Srpska idu naprijed i neće stati.