Pretpostavlja se da je njihovo vozilo završilo u rijeci Bregavi u noći sa nedjelje na ponedjeljak, gdje će i danas biti koncentrisana  potraga.

U ranim jutarnjim satima u Stocu su se počeli okupljati spasioci raznih  službi i volonteri kako bi nastavili potragu za dvojicom nestalih mladića iz Stoca, potvrđeno je za Bljesak.info.
Pretpostavlja se da je njihovo vozilo završilo u rijeci Bregavi u noći sa nedjelje na ponedjeljak, gdje će i danas biti koncentrisana  potraga. Kemal Maksumić, dežurni tužilac Tužilaštva  Hercegovačko-neretvanske županije, potvrdio je za  juče kako postoje indicije da se na lokalitetu Pitića brijeg u Stocu nalazi vozilo Jeep Compas.

 

Ronioci nisu juče uspjeli zaroniti u Bregavu zbog nabujale rijeke i teških vremenskih uslova, a ovu informaciju potvrdio je za Novu bh. Mateo Dadić, pripadnik HGSS-a Čapljina. Zbog toga je potraga privremeno obustavljena u ponedjeljak u večernjim satima.
Inače, riječ je o automobilu kojim su se tokom  noći s nedjelje na ponedjeljak iz Stoca prema Vidovom Polju udaljila dvojica mladića, M.V. (20) i F.S., čije godište je, za sada, nepoznato, potvrdio je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a. Marić.
On je dodao kako se pretpostavlja da je vozilo na ovoj lokaciji zbog zamućenosti vode, te takođe na ovoj lokaciji postoje i vidljivi tragovi da je vozilo upalo u rijeku, ali još uvijek se ne može ništa potvrditi jer nabujala Bregava zbog vremenskih neprilika i dalje raste.

Juče je na terenu bio velik broj pripadnika MUP-a HNŽ, ISS-a Mostar, HGSS-a Čapljina, GSS-a, Civilne zaštita te dežurni tužilac  Tužilaštva  HNŽ-a.

Tragovi pronađeni u ponedjeljak ujutro

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon. Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag. Odmah nakon toga tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutru.