Nevesinje - put - Foto: RTRS
Nastavljeno je uređenje puta od Nevesinja prema Mostaru, do entitetske granice, za koji su Putevi Republike Srpske obezbijedili novac.

Završena je najkritičnija dionica od Nevesinja do prevoja Grebak.

Preostali posao trebalo bi da bude završen do kraja mjeseca.

Riječ je o prvim ozbiljnijim radovima u posljednjih 50 godina, otkako je put izgrađen.

Izuzetno frekventan put, od posebne je važnosti za Nevesinje, Gacko i privredu toga dijela Republike Srpske. Iako je bila ideja da se najkritičniji dijelovi trase rekonstruišu, za sada se kolovoz nanovo niveliše, postavljaju novi sloj asfalta, odbojna ograda i signalizacija.

Do sada je novi sloj asfalta postavljen na oko četiri kilometra, od 10,7 ugovorenih. Putevi Srpske obezbijedili su 3,3 miliona KM.

U dane radova, saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 17.00 časova.

- Za sve vrijeme izvođenja radova na snazi je izmjena režima saobraćaja i ona će, prema rješenju, Ministarstva saobraćaja i veza, biti na snazi do kraja oktobra, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Ugovor sa izvođačem HP investing Mostar potpisan je sa jasno definisanim cijenama i uslovima, te se kao takvi provode - naveli su iz Puteva.

Saobraćaj od Nevesinja prema Mostaru sutra će biti djelimično normalizovan, s tim što će vozila biti preusmjeravana na alternativnu dionicu od Grepka prema Mostaru.