Lice čiji su inicijali P.K. poginulo je, a dva su povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nedaleko od Mostara, na putu prema Stocu, potvrđeno je u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.nesreca-mostar.jpg

U nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.00 časa, učestvovali su automobili škoda oktavija i golf tri. Prema nezvaničnim informacijama, u sudaru je učestvovalo i treće vozilo koje je napustilo mjesto nesreće.

Prema riječima očevidaca, treće vozilo, koje je prouzrokovalo nesreću, preticalo je kolonu vozila, te ušlo u makaze i nastavilo dalje kretanje prema Buni.

Iza njega su se zatim sudarila dva vozila.

Saobraćaj na ovom putu bio je blokiran nešto više od dva časa.

Ovo je samo jedna u nizu saobraćajnih nesreća koja je ugasila život. Životi nestaju, tuge ostaju u brojnim porodicama koje gube najmilije.

Brza vožnja, alkoholisano stanje, rizična preticanja…najčešći su uzroci nesreća koje se dešavaju.

Brojni apeli da se poštuju propisi očigledno nemaju odjek na one kojima su upućeni. Pa, čak ni velike kazne za prekršaje, čini se, nisu dale rezultate.

Vozači koji se igraju sa životom ne poštujući saobraćajne propise ne rizikuju samo svoj život nego i živote saputnika i drugih učesnika u saobraćaju.

Kad se jednom desi tragedija nazad se ne može. Život nema cijenu.