Djukanovic-i-Markovic-640x391.jpg

U štabu DPS-a je nakon poraza vladao muk i tišina. Milo Đukanović se nije oglašavao sve do ponoći, kada se pojavio ispred svojih pristalica i održao kratak govor.

I pored težnje da se ponaša kao da se ništa nije promijenilo, kako pišu Novosti, jasno je i po njegovom licu i po njegovom glasu da ga je ovakav izborni rezultat teško pogodio.

To se vidi još bolje na licima njegovih saradnika, kao što je Duško Marković, koji je nemo gledao u zemlju dok se Đukanović obraćao svojim pristalicama.

Prebrojano je preko 90 odsto rezultat i DPS je na izborima osvojila oko 145.000 glasova i 30 mandata. Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori. Još uvek pristižu rezultati i teško je saopštiti šta je pouzdana informacija. Sa koalicionim partnerima imamo 40 mandata, borba za većinu poslaničkim mesta i dalje traje. Ovo je prilika da pored zahvalnosti vama i građanima koji su dali poverenje našoj partiji, dam podršku svima. Kampanja govori o kvalitetu politike koju DPS vodi u Crnoj Gori – rekao je Đukanović – rekao je Đukanović.