Gatačkim gigantom sve glasnije se priča da bi se mogle ugasiti službe obezbijeđenja, čistoće i ishrane a onda se angažovati tzv treća lica. Temu je pokrenuo tamošnji sindikalac ali vrlo brzo mu je stigao odgovor, direktor ove navode demantuje. Željko Tepavčević traži sve napismeno.

"Na tim radnim mjestima mi ovdje imamo oko 250 radnika. Ako je dobronamjerna uprava RiTE Gacko prema tim radnicima onda trebaju da napišu dopis da se ne slažu sa tim zaključkom potpišu i pošalju Elektroprivredi", kaže Željko Tepavčević, predsjednik Sindikata RiTE Gacko.

Imamo problem i sa viškom i sa manjkom radne snage priznaje Maksim Skoko, Prekvalifikacija se može desiti ali otkazi nikako, izričit je prvi čovjek gatačke zlatne koke.

"Dok sam ja ovdje i ova uprava otpuštanja radnika po bilo kom osnovu neće biti. Posebno naglašavam tu priču oko eventualnog otpuštanja ili prestanka rada društvenog standarda službe obezbijeđenja i ne znam šta su više nabrajali. Nijedan radnik neće biti otpušten", kaže Maksim Skoko, direktor RiTE Gacko.

A stvarna slika je takva da u RiTE Gacku ima previše zaposlenih a malo radnika tačnije svi hoće kancelariju a malo ko rudnik. Na platnom spisku je oko 1900 ljudi, zadnjih mjeseci broj se smanjio za oko 100 na osnovu podjele otpremnina. Problem je i ogroman broj onih koji koriste bolovanje.