policija-federacija.jpg

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 17. februara na magistralnom putu Rožaje - Bać, preminuo je i četvrti mladić F.D. (17) uprkos borbi ljekara.

Podsjetimo, u stravičnoj tragediji na licu mjesta su stradala braća od strica A.M. (16) i S. A. (16), kao i I.D. (16) koji je takođe brat od strica sa mladićem koji je danas izgubio bitku za život.

Nesreća se dogodila oko 22.30, a mladići su automobilom sletjeli u Ibar.

– Tinejdžeri su se kobne večeri sreli u jednom kafiću u Rožajama i seli su zajedno da popiju piće, smijali su se i družili. U jednom trenutku krenuli su kući u selo pored Rožaja i seli u “audi” smrti. Međutim, kada su bili u blizini svojih domova, jedan od poginulih dobio je navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice – kaže mještanin Rožaja i dodaje da su se mladići zatim vratili do grada.

– Mladići su odlučili da se vrate ka marketu i poginuli A. M. je navodno, kako se sumnja prilikom neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletjeli su u reku Ibar – tvrdi izvor.

Kako navodi mještanin Rožaja, sumnja se da je i posledica koja je bila na putu kumovala nesreći.

– Poledica je danima na putu, a na tom dijelu magistralnog puta nema zaštitne ograde koja bi spriječila vozila da se odmah nađu u rijeci – ispričao je sagovornik Kurira i dodaje da nema ni rasvjete na tom dijelu puta.

Prilikom slijetanja sumnja se da su se prevrnuli nekoliko puta, a njihov auto je odletio na nekih 20 metara u provaliju.