Željeznice Republike Srpske - Foto: RTRS

Željeznice Republike Srpske upozorile su da je na putnom prelazu Vrbanja vozač automobila polomio polubranik jer se nije zaustavio iako je signalizirano da nailazi voz koji je, ipak, uspio da stane.
 

Iz ŽRS navode da se incident dogodio u ponedjeljak u 14.31 časova, da je na vrijeme aktivirana svjetlosno-zvučna signalizacija da nailazi voz, koji je ipak uspio da se zaustavi.

ŽRS upozorava vozače da su nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i nedozvoljeno kretanje preko pruge, kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno ukazivati na neophodnost poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Putni prelaz Vrbanja je nakon kvara ponovo pušten u rad, a pripadnici Policije stanice za bezbjednost saobraćaja iz Banjaluke su izvršili uviđaj.

U saopštenju se ističe da su primijenjeni svi zakonski propisi u željezničkom saobraćaju u slučajevima kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru i da bezbjednost željezničkog i drumskog saobraćaja nije bila ugrožena.

Iz ŽRS apeluju da učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajnu signalizaciju i da vožnju prilagode uslovima na putu i vremenskim prilikama.