Nenad Nešić (foto:opcija.net) -
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je danas u Sarajevu da će, ukoliko niko od opozicionih partija ne dođe na sastanak u petak, DNS od tada da samostalno djeluje vodeći računa o interesima građana Republike Srpske i DNS-a.

Nešić je istakao da ih u tom slučaju nikakve odluke opozicije više ne obavezuju, zauzimaće stavove u skladu sa stavovima svoje političke partije i tako će se ponašati.

- Mi ćemo onda izaći sa svojim kandidatima i ne bojimo se izborne trke, vjerujemo u kvalitet našeg kadra i snagu vlastite političke partije - poručio je on.

Na konstataciju novinara da sastanku opozicije u petak neće prisustvovati predstavnici PDP-a, Nešić je rekao da nema tu informaciju, ali ako ne dođu, vidljivo je da ta stranka ima unutrašnje razmirice koje oni moraju da rješe da bi mogli da se bave promjenama u Republici Srpskoj.

Nešić kaže da SDS još nije odlučio da li će prisustvovati sastanku, a poziv je upućen i Nebojiši Vukanoviću koji je odgovorio da neće doći.

- Šta reći o čovjeku koji svoju politiku zasniva na klevetama i lažima. Da postoji država njemu bi bilo zabranjeno da izađe na izbore - istakao je Nešić.

On je rekao da je protiv Vukanovića podnio četiri tužbe i da će na svaku njegovu laž odgovoriti novom tužbom, dodajući da broj tužbi koje je Vukanović izgubio do sada, diskvalifikuju ga kao političara.

Lider DNS-a je naglasio da onaj ko ne dođe na sastanak jasno se opredijelio da nije za promjene u Republici Srpskoj, a DNS će znati kako da se postavi i kako dalje.

Govoreći o kandidatima za pojedinačne funkcije, Nešić je rekao da je još rano govoriti.

- Imamo dosta kandidata, ali je najbitnije da se pokuša postići opoziciono jedinstvo i da svi stanemo iza dva kandidata - rekao je on i dodao da DNS ima kandidate za obje inokosne funkcije, jedan je Radislav Jovičić, a drugi je on.

Nešić smatra da predsjednici političkih partija treba da nose i ključne uloge u društvu ili da se povuku sa čela tih partija.

Nešić kaže da je DNS spreman da podrži jedinstvo i ljude koji imaju najveće šanse da pobijede na predstojećim izborima.