nenad-nesic.jpg

Predsjednik DNS Nenad Nešić ističe da je licemjerna histerija iz Sarajeva zbog promjena naziva ulica u Beogradu, kao i zbog rečenice da je ”Trebinje najljepši srpski grad”.

– Vrhunac je hipokrizije kada vam smeta što Beograd više neće imati Sarajevsku ulicu, a u Sarajeva su izbrisali Beogradsku ulicu, pa čak i one koje su u svom nazivu imale imena narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata poput Vladimira Perića Valtera. Gdje su ulice Vase Miskina, Branislava Nušića, Vladimira Perića Valtera, Save Kovačevića, Branka Ćopića, Meše Selimovića? Pa, smetao im je i jedan Džemal Bijedić, a sada bi nekome da drže moralne lekcije! Licemjerje!- kategoričan je Nešić.

Iz Sarajeva, dodaje Nešić, protjerate istočnu Hercegovinu i nestanu ulice poput Bilečanke, Nevesinjske, Gatačke, ali onda vam smeta kada se kaže da je Trebinje najljepši srpski grad.

-Da vide dalje od nosa, znali bi koliko je ta histerija besmislena. Zar Trebinje nije u Srpskoj? Kada iz naziva Republike izvedete pridjev uz pripadajuće joj gradove, dobijete ”srpsko Trebinje, srpski Prijedor itd. No, lakše je tražiti dlaku u jajetu, nego vaditi brvno iz svog oka – kaže Nešić.