Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić izjavio je da je do provale u depo tog suda došlo putem prokopanog tunela ispod zgrade, ali da je popisom konstatovano da, kako je rekao, gotovo ništa ne nedostaje.
Viši sud u Podgorici (Foto:  EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -

- Na dobro sakrivenom mjestu pronađen je otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primijećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost - rekao je Savić na konferenciji za novinare.

Negirao je navode pojedinih medija da je ukraden laptop korejskog "kralja kriptovaluta" Do Kvona, jer se on ni ne nalazi u depou.

- Istina je da su u Višem sudu u prostorijama depoa tog suda zatečeni tragovi drugih lica. Odmah je obaviještena policija, koja je nakon izvršenog uviđaja došla do iste konstatacije. Sproveden je popis, koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Konstatovano je da gotovo ništa ne nedostaje - rekao je Savić, prenijele su podgoričke Vijesti.

Prema njegovim riječima, zabunu je stvorilo to što stvari nisu bile na mjestu i da je pregledom predmeta konstatovano je da su ispreturane. Savić tvrdi da čak i da su neke stvari nestale to ne bi bila nenadoknadiva šteta jer su, kako kaže, dokazi izvještačeni.

Crnogorski Javni servis objavio je fotografiju otvora tunelakoji vodi do depoa Višeg suda.

Mediji su juče objavili da se sumnja da je obijen depo Višeg suda u Podgorici, u kojem je samo u posljednje dvije godine smješteno devet i po tona raznih vrsta droga.

Savić kaže i da je u medijima izneseno mnogo neistina.