Srđan Pejanović je na "Street Lifting" državnom kupu Srbije "DvaLifta" koje je održano u Somboru osvojio šest medalja - tri zlatne i tri srebrne, te tako postao šampion Srbije u teškoj kategoriji.

"Street Lifting je sport koji je nastao spajanjem osnovnih Street Workout vježbi i osnovnih osobina Power lifting-a, ili jednostavnije rečeno to je kombinacija uličnog vježbanja sa teretanom. Cilj u ovome sportu je podizanje što veće kilaže na dvije discipline: zgib i propadanje. Zbir maksimalne kilaže na te dvije discipline predstavlja "total".


Prema njegovim riječima, takmičenje je bilo humanitarnog karaktera, a takmičenja u organizaciji Street Lifting saveza Srbije otvaraju osobe sa invaliditetom ili djeca i sav prilog ide u humanitarne svrhe.

Ovo je četvrto takmičenje Srđana Pejanovića i prezadovoljan je sa svojim rezultatima koje je ostvario u Somboru, a posebno zbog toga što je nadmašio samog sebe i postavio lične takmičarske rekorde.

"Cilj svakog vježbača, pa i onoga koji je tek počeo da vježba, jeste da postane bolja verzija sebe i da konstantno napreduje. Kada uporedim ovo takmičenje sa svojim prvim takmičenjem, mogu da kažem da sam veoma zadovoljan jer sam napredovao u svim disciplinama, s tim da mi je tjelesna kilaža veća, što dodatno otežava izvođenje pojedinih vježbi. Isto kao i prije dvije godine, želio sam sebi i drugima da dokažem jednu tezu u vezi sa ishranom i zdravim životom jer se već nekoliko godina isključivo hranim namirnicama biljnog porijekla i ne jedem meso. Mislim da sam svojim uspjehom razbio mit da ljudi moraju jesti isključivo meso, ribu i jaja da bi bili jaki, a to sada mogu da potkrijepim uspjesima i medaljama koje sam osvojio u konkurenciji kolega koji svoju ishranu baziraju na namirnicama životinjskog porijekla", istakao je Pejanović.

Pejanović kaže da je takmičenje prošlo u najboljem redu jer su organizatori uložili mnogo truda i želje da ono bude na visokom nivou.

"Takmičenje se održalo u novootvorenoj teretani "Legacy Gym" u samom centru Sombora, koju je otvorio moj prijatelj Jovan Mastilović, koji je inače predsjednik Street Lifting Saveza Srbije. Ovo takmičenje je okupilo preko 50 takmičara iz Srbije i tri takmičara iz Republike Srpske, odnosno ljude koji žive za ovaj sport, ljude koji su puni pozitivne energije i pritom promovišu sport i zdravlje. Ovim putem zahvaljujem se Jovanu na velikodušnom dočeku i nezaboravnom druženju", poručio je Pejanović.

Pejanović je personalni trener u fitnes centru "Mega Gym Trebinje".

"Za sve ljude koji žele da promijene svoje životne navike, da smršaju ili izgrade mišiće i ojačaju, poručio bih da dođu u teretanu "Mega Gym Trebinje" i da mi se slobodno obrate za pomoć oko treninga i ishrane jer sam poprilično siguran da im mogu pomoći i da će iz te teretane izaći zadovoljni".