policija.jpg
 
Policijska stanica Nevesinje je 07. aprila 2023. godine, zaprimila prijavu da je lice inicijala LJ.B. iz Nevesinja došlo na privatni posjed i uputilo riječi prijetnje vlasnicima posjeda, koje su kod prijavioca izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo. Nakon toga je lice inicijala LJ.B. u blizini posjeda prijavioca ispalilo par metaka iz vatrenog oružja kojom prilikom nisu nastupile povrede prijaviocima niti nekome dugom.
 
Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske stanice Nevesinje koji su pronašli dvije čaure od ispaljenih metaka. Nakon toga, urađeni su pretresi kuća i putničkog automobila koje koristi lice inicijala LJ.B. 
 
Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju događaj je kvalifikovao kao krivična djela: Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. Krivičnog zakonika, Izazivanje opšte opasnosti iz člana 394. Krivičnog zakonika i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske i naložio policijskim službenicima preduzimanje svih mjera i radnju u cilju dokumentovanja krivičnih djela.