Grupa od 76 hodočasnika iz Nevesinja krenula je jutros pješice na pokloničko putovanje za manastir Ostrog.Hodočasnici, među kojima je bilo najviše mladih ljudi, okupili su se ispred hrama Voznesenja Gospodnjeg i nakon blagoslova sveštenika Zorana Ilića krenuli su na put dug 170 kilometara. Prvo konačište planirano je u Parohijskom domu u Gacku. Trodnevno putovanje preko Golije i Nikšića završava se 11. maja. Odvažni Nevesinjci pokloniće se moštima Svetog Vasilija Ostroškog, a potom će prisustvovati večernjoj liturgiji.

Ovo je sedmo grupno pješačenje iz Nevesinja u najznačajniji centar vjerskog hodočašća na pravoslavnim prostorima i do sada je najmasovnije.
Jedan od vođa puta Milan Kandić kaže da nije važno koliko je teško i daleko kada znate u kakvu svetinju idete. Naglašava da ga raduje što je u grupi dosta mladića i djevojaka i novih hodočasnika.
- Kada stignemo nadomak Ostroga sa ovolikom grupom svi znaju da su to Nevesinjci - ističe Kandić, koji je predvodio hodočasnike i na prethodnih šest pješačenja.
Radio Nevesinje