Uz vojne počasti na mjesnom groblju Drenovik u Kifinom Selu danas u 14 časova biće sahranjen ratni komandant Nevesinjske brigade, pukovnik Novica Gušić. U prisustvu rodbine, saboraca i prijatelja opijelo će služiti vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa sveštenstvom Eparhije.gusic-nevesinje.jpg

Zemni ostaci pukovnika Novice Gušića stigli su sinoć iz Beograda u Nevesinje i nalaze se u Sabornom hramu. Poštovaoci lika i djela velikog vojskovođe i rodoljuba, saborci i prijatelji, u tišini se opraštaju od čovjeka koji je svojim vojničkim sposobnostima, autoritetom i ljudskim vrlinama stekao veliki ugled u narodu i vojsci tokom Otadžbinskog rata.

U Domu kulture „Nebojša Glogovac“ u 10 časova Opštinska boračka organizacija i Opština Nevesinje organizuju komemorativni skup koji treba da podsjeti na djela, vojničku vještinu, hrabrost i sve druge vrline ratnog komandanta.

Pukovnik je juče u Beogradu posljednji put okupio svoje najbliže, brojne prijatelje i saborce. Na komemoraciji u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru prigodnim govorima od komandanta su se oprostili predsjednik Udruženja Nevesinjaca i saborac Novice Gušića pukovnik Zoran Janjić, komandant Hercegovačkog korpusa Vojske RS general Radovan Grubač i rodonačelnik hercegovačkih udruženja u Srbiji Pejo Bajčetić.

Ratni komandant Nevesinjske brigade Novica Gušić preminuo je u Beogradu 8. marta.