Najviša priznanja opštine Nevesinje dodijeljena su danas zaslužnim pojedincima na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom obilježavanja Dana ove lokalne zajednice – Mitrovdana.

Za izuzetan doprinos razvoju opštine kroz brojne projekte među kojima su rješavanje problema vodosnabdijevanja nakon 50 godina, izgradnju Hidroelektrane “Dabar”, putne infrastrukture i zapošljavanja, Plaketu opštine Nevesinje dobio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija.tamindzija-mitrovdan.jpg

Tamindžija je rekao da je Povelja priznanje za sve njegove saradnike u Nevesinju i u “Hidroelektranama na Trebišnjici” gdje je zaposlen dugo godina.

On je istakao da su u Nevesinju posljednjih godina realizovani brojni projekti.

“Uradili smo najmoderniju bolnicu, elektrosnabdijevanje, vodosnabdijevanje, put prema Bileći i Trebinju, a gradi se i projekat `Gornji horizonti` koji će dati nadu za budućnost i sigurnost novim generacijama”, rekao je Tamindžija.

On je poručio da je Povelja opštine obaveza da se radi brže i bolje i da se vrati dostojanstvo narodu.

“Ovih projekata ne bi bilo bez podrške čelnih ljudi Republike Srpske Željke Cvijanović i Milorada Dodika”, rekao je Tamindžija.

Plaketu Sveti Dimitrije za uspjehe u atletici dobio je Dražan Kuljić.priznanje-kuljic.jpg

Kuljić je zahvalio za priznanje. “Dobio sam dosta priznanja u karijeri, ali ova mi je najdraža. Živjelo Nevesinje i živjela Republika Srpska”, rekao je Kuljić.

U Nevesinju se danas obilježava Mitrovdan – Dan opštine i slava Boračke organizacije Republike Srpske, te sjeća na slavne mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine u kojima je odbranjena istočna Hercegovina i Republika Srpska.

Opština Nevesinje ove godine obilježava i 800 godina od prvog pominjanja Nevesinja, kao i osam vijekova Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.