Polaznici vrtića „Sveta evgenija carica Milica“ zajedno sa svojim vaspitačima namjeravaju da u dvorištu ove predškolske ustanove zasade i odgajaju povrće. To će biti u skladu i sa Pravilnikom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske koji propisuje uvođenje zdravih namirnica u jelovnike vrtića.U nevesinjskoj javnoj ustanovi naglašavaju da je cilj ovih aktivnosti da djeca kroz neposredno iskustvo steknu spoznaje o biljkama. S druge strane, ubiranje plodova sopstvenog rada donijeće im zadovoljstvo i trajno će uticati na svijest o zdravoj ishrani.
Mališani su ovih dana prionuli na posao i sa mnogo pažnje i uz savjete vaspitača pripremili rasadnik i posijali sjeme.

Direktorica Vrtića Milena Kapor kaže da su poučeni pozitivnim iskustvima prilikom pravljenja zimnice odlučili da mališane uključe u kompletan proces odgajanja povrća, od sijanja do ubiranja plodova. Ona naglašava da je ovo najbolji način da djeca prihvate i one namirnice koje inače ne konzumiraju u ishrani.

Polaznici i vaspitači planiraju i redovno proljećno uređenje dvorišta vrtića. U iščekivanju toplijih dana uređuju boksove u koje će biti zasađeno cvijeće. Ukrašavaju ih svojim likovnim radovima urađenim uz mnogo mašte i truda.
Radio Nevesinje