nevesinje-kruzni tok.jpg

U Nevesinju je danas ozvaničen početak radova na drugom kružnom toku kod Sportske dvorane „Nevesinjka“, na mjestu ukrštanja magistralne i regionalne saobraćajnice. Vrijednost investicije je 253.000 KM, a planirano je da nova kružna raskrsnica bude završena do kraja avgusta.

Specifična raskrsnica i blizina školskih i poslovnih objekata zahtijevala je moderno saobraćajno rješenje koje bi povećalo bezbjednost učesnika u saobraćaju. U okviru projekta planirana je revitalizacija oštećenog betonskog platoa za parking ispred Sportske dvorane, postavljanje javne rasvjete i rehabilitacija okolnih zelenih površina.

Vršilac dužnosti direktora JP Putevi Republike Srpske Nenad Nešić kaže da je posao povjeren preduzeću „Nevesinjeputevi“, naglašavajući da je važno da se angažuje domaća operativa kako bi ljudi dobili plate i nastavili normalan život u vremenu ekonomske krize.

Nešić je rekao da je JP „Putevi RS“ raspisalo tender za rehabilitaciju magistralnog puta od entitetske granice do Nevesinja i da se očekuje se da u narednih mjesec dana krene rehabilitacija ove saobraćajnice.Završetak radova se očekuje do kraja godine.

nevesinje-kruzni tok1.jpg

Što se tiče puta prema Gacku, kaže Nešić, u toku je izrada projektne dokumentacije i radovi bi trebalo da krenu narednog proljeća.Načelnik opštine Milenko Avdalović podsjeća da je opština Nevesinje prošle godine uputila zahtjev JP „Putevi“ za saobraćajno rješavanje raskrnice magistralnog i regionalnog puta kod Sportske dvorane i školskih obekata.

Avdalović je kao veoma značajno ocijenio to što uskoro počinje rehabilitacija najfrekventnije saobraćajnice u Hercegovini Nevesinje – Mostar.

̶ Riješeni su svi imovinsko pravni odnosi za nastavak puta od raskrsnice u Zovom Dolu prema Berkovićima, a raduju nas i opredjeljenje „Puteva RS“ da u plan investicija za sledeću godinu uđe rehabilitacija puta od Nevesinja prema Gacku ̶ ističe Avdalović.

U prvoj fazi realizacije projekta izgradnje kružne raskrsnice neće biti izmjene režima saobraćaja u zoni izvođenja radova. Planirano je da novi kružni tok bude završen za 30 dana.