Opština Nevesinje započeće projekat sanacije sportske dvorane „Nevesinjka“ vrijedan oko 800.000 KM, potvrdio je Srni načelnik opštine Milenko Avdalović.


On kaže da je u toku izrada projektne dokumentacije na osnovu koje će biti izvršena detaljnija procjena troškova rekonstrukcije koja će biti finansirana iz kreditnog zaduženja.
Avdalović navodi da će prema procjenama rekonstrukcija koštati oko 800.000 KM.
„Cilj nam je da napokon sportsku dvoranu renoviramo u potpunosti i da bude funkcionalna, što, između ostalog, podrazumijeva veći nivo gazdovanja i veću odgovornost“, kaže Avdalović.
On dodaje da dvorana služi za potrebe fizičkog vaspitanja đaka, a koristi je i veliki broj sportskih klubova registrovanih na području opštine Nevesinje, kao i mnogobrojni rekreativci.
Avdalović precizira da će biti izvršena rekonstrukcija krovne konstrukcije, izgrađen prostora za kotlovnicu, te riješen sistem grijanja i ventilacije unutar objekta.
Osim toga, predviđena je sanacija podne konstrukcije, tribina i vanjsko uređenje, izgradnja mokrih čvorova, svlačionica i tuš kabina.
Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović kaže da je sportska dvorana „Nevesinjka“ izgrađena prije 40 godina i da objekat u proteklom periodu nije adekvatno održavan.
SRNA