Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac najavio je danas da će sredinom avgusta u Nevesinju biti organizovan regionalni sajam poljoprivrede koji će imati punu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Prema njegovim riječima, na sajmu koji će biti održan u okviru Nevesinjske olimpijade biće prikazani poljoprivredni proizvodi i mašine, kao i kućne radinosti.

"Sličan sajam već postoji, ali je potrebno podići na viši nivo jer će to značiti cijeloj Hercegovini i zato će Ministarstvo dati punu podršku ovoj manifestaciji", rekoa je Košarac novinarima u Nevesinju.

On je nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Nevesinje rekao da je očigledno da je Vlada Republike Srpske prepoznala sve potrebe ove opštine i da je zato 95 odsto infrastrukturnih projekata završeno.

"Lokalna vlast manifestuje viziju razvoja lokalne zajednice i zato svi moramo dati doprinos da se što više stanovništva ovdje zaposli", rekao je Košarac.

On je dodao da Nevesinje najviše potencijala ima u poljoprivrednoj proizvodnji i proizvodnji mlijeka, te da je potrebno pronaći nova tržišta što će biti jedan od ciljeva Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović zahvalan je Košarcu što je došao u ovu opštinu i naglasio da je to prvi put u njegovom mandatu da u Nevesinje dođe neko od ministara iz Savjeta ministara.

"Razgovarali smo o svim problemima koje naša opština ima, ali i o projektima koje smo uradili, te o našim planovima i željama u narednim godinama", rekao je Avdalović.

On je istakao da je na sastanku najviše bilo riječi o poljoprivredi i proizvodnji mlijeka.

"Vjerujem da će razgovor uroditi plodom, a ministar Košarac će organizovati sastanak u Sarajevu sa međunarodnim subjektima i tu vidimo našu šansu", rekao je Avdalović.

Košarac je obišao i radove na izgradnji tunela Hidroelektrane "Dabar" na lokalitetu Zovi Do kod Nevesinja.