Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Nevesinju da će Vlada Republike Srpske danas uplatiti 100.000 KM za urgentnu sanaciju objekata oštećenih u zemljotresu koji je pogodio ovu opštinu.

nevesinje-dodik (1).png

Na području ove opštine zabeležen je niz zemljotresa koji su pričinili materijalnu štetu. Zajedno sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem obišao je Muzičku školu koja je najviše oštećena.

Dodik je rekao da se na prirodne katastrofe ne može uticati, ali da je probleme i štetu lakše prebroditi zajedničkim snagama, te poručio da su Vlada i institucije Republike Srpske uz narod Nevesinja.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović naglasio je da će uz pomoć Vlade Republike Srpske biti sanirani svi školski objekti u ovoj opštini.

On je rekao da se danas u ovoj opštini sanira šteta.

"Imamo nekoliko ekipa na terenu zajedno sa Civilnom zaštitom, `Elektrodistribucijom`, vatrogasnom jedinicom i nadam se da ćemo do sutra završiti sa sanacijom urgentne štete", naveo je Avdalović.

On je dodao da su pregledani svi školski objekti i konstatovano da su bezbjedni za izvođenje nastave.

"Mislim da će Štab za vanredne situacije danas predložiti da se ide u redovnu nastavu", rekao je Avdalović.

Dodik nevesinje 1.jpg

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale sa epicentrom 11 kilometara od Nevesinja pogodio je ovo područje juče u 10.20 časova. Povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena veća materijalna šteta na objektima.