Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović i predstavnik firme „Medical“ iz Mostara potpisali su danas Ugovor o nabavci opreme za Bolnicu Nevesinje.Ovaj ugovor je rezultat zajedničkog projekta Opštine Nevesinje i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH „ Dijaspora za razvoj“, koji je zajednička inicijativa Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ambasade Švajcarske u BiH, UNDP BiH i Međunarodne organizacije za migracije.
Načelnik opštine Milenko Avdalović izrazio je zadovoljstvo što će na ovaj način doći do modernizacije bolničke opreme, a samim tim i pružiti mogućnost da se u specijalističkom i operativnom smislu ode korak dalje.

Avdalović je naglasio da je Opština Nevesinje Projekat za opremanje bolnice kandidovala u saradnji sa Udruženjem Nevesinjaca iz Beograda, a zamisao je da se bolnički kadar uz pomoć eminentnog hirurga Predraga Peška i njegovog tima osposobi za izvođenje složenih operacija.On je dodao da će ovaj Projekat dovesti do otvaranja novih radnih mjesta , a da je finansijska sredstva većim dijelom obezbijedio UNDP i dijelom Opština Nevesinje.
Zamjenik direktora Bolnice Nevesinje Zorica Budalić naglasila je da će se na ovaj način podići nivo zdravstvene usluge u nevesinjskoj bolnici i smanjiti liste čekanja pacijenata za hirurške intervencije. Ona je rekla da je vrijednost donacije 66 640 KM, a radi se o kompletnoj laparoskopskoj opremi za ginekološke intervencije kao i operacije iz domena opšte hirurgije.
Radio Nevesinje