KOMUS OD NORVEŽANA DOBIO NOVO KOMUNALNO VOZILO
Norveško komunalno preduzeće „RIR“ iz Moldea doniralo je nevesinjskom „Komusu“ specijalno vozilo za odvoz komunalnog otpada koje će unaprijediti komunalne usluge na širem području opštine Nevesinje. Nabavka vozila omogućena je kroz aktivnosti i saradnju udruženja „ANIN Balkan“ koje predstavljaju komunalna preduzeća iz Nevesinja, Mostara, Konjica, Jablanice i Herceg Novog i udruženja „ANIN“ koje okuplja norveška komunalna preduzeća.

Troškove transporta, carine i druge potrebne dokumentacije finansirao je „Komus“ u saradnji sa Opštinom Nevesinje koja je prepoznala važnost ovog međunarodnog projekta.

Stavljanje u funkciju vozila marke „Volvo“, zapremine 16 m3, omogućiće brže i kvalitetnije obavljanje komunalnih poslova od javnog interesa.

„Obnavljanjem i proširenjem voznog parka stiču se uslovi za dodatno poboljšanje usluga odvoza otpada i poboljšanje uslova radnika koji rade na ovim poslovima“, saopšteno je iz „Komusa“.

Podsjećamo, norveško komunalno preduzeće „RIR“ doniralo je nevesinjskom komunalnom preduzeću i prije nekoliko godina specijalno vozilo za prikupljanje i odvoz otpada i 15 velikih kontejnera.

Iz „Komusa“ poručuju da će preduzeće opravdati sva ulaganja u unapređenje gradske čistoće.