Suze, strah i bijes preplavili su na desetine građana čiji su najmiliji, poslije sudara voza i autobusa prebačeni u Urgentni centar Niškog kliničkog centra. KC Niš prepun je ljudi. Svi zaposleni vanredno su pozvani na posao, osoblje se razletjelo kako bi svima pružilo pomoć.


Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu do sada je zbrinuo 33 povrijeđenih u željezničkoj nesreći koja se dogodila na prelazu Donje Međurovo. U stravičnoj nesreći za sada je najmanje pet žrtava, a još najmanje 10 se nalazi u kritičnom stanju, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.


Kako je rečeno u Urgentnom centru, u toku je dijagnostika ostalih nakon čega će se znati kakvo je zdravstveno stanje primljenih pacijenata.




– Opsadno je stanje u hodnicima bolnice jer je veliki broj rodbine stigao i raspituje se za stanje svojih najbližih – kazao je Radovanović.


– Voz je presjekao lokalni autobus, koji, kako su rekli u to vrijeme prevozi školsku djecu. Jeza je u vazduhu. Hitna, policija i vatrogasci ne prestaju da jure. Tragedija, jednom riječju – ispričala je jedna Leskovčanka, piše Jugmedia.


Takođe, i pripadnici policijske patrole su povrijeđeni dok su jurili da pomognu povrijeđenima.


“Policajci plaču dok izvlače žrtve”


– Scene su toliko užasne da i policajci plaču dok izvlače žrtve. Autobus je bukvalno presječen na dva dijela – kaže sagovornik.

Na licu mjesta nalaze se pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci – spasioci. Na mjestu stravične nesreće vide se tragovi krvi, razbacana obuća, stvari…


– Deset do 12 je životno ugroženih pacijenata. Među povređenima je sigurno desetoro djece i to su izuzetno teške povrede, politarume, povrede više sistema. Smješteni su u Urgentnom centru, na reanimaciji klinici za anesteziju. Kolege sa drugih klinika su došle ovdje i imali smo svu ljudsku i medicinsku pomoć – rekao je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra.


Hodnici i čekaonice vrve od zabrinutih članova porodica. Strijepnja i nezvesnost su ih ophrvali, nervozno očekuju svaku informaciju. Kada su čuli za sudar voza sa autobusom neki su doletjeli pravo u Urgentni centar, a neki otišli na mjesto nesreće.


“Sin mi je bio u autobusu, krenuo je na posao”


– Sin mi je bio u autobusu, krenuo je na posao – rekao je Novostima Radovan Jovanović koji živi u selu kod Donjeg Međurova.

– Odmah sam u šoku krenuo na mjesto nesreće, strijepeći za njegov život. Prizor koji sam vidio me je užasnuo, ono je strašno. Moj sin srećom nije životno ugrožen, povrijeđena mu je samo ruka. Mogu samo da zamislim kako je ovim ljudima ovde koji strepe za živote svojih.


U autobusu “Nišekspresa” bilo je srednjoškolaca, koji su, kao i svakog dana, pošli u školu. Neki od njihovih roditelja su ispred Urgentnog, neki u hodniku. Nervozni, uplašeni, strijepe za svoju djecu. Zaposleni ih tješe, umiruju.


U autobus u kome je bilo puno djece koja su išla u školu, jutros je udario putnički voz koji saobraća na liniji Niš – Prokuplje. Od siline udarca autobus je prepolovljen, a zadnji dio voza skliznuo je sa šina. Uzrok nesreće za sada nije poznat.


Izvor: Srpskainfo