Pljacka herceg novi.jpg

Crnogorska policija nije uspjela da uđe u trag prevarantkinji koja je, uz falsifikovanu ličnu kartu Budvanke M. O., sa njenog računa u Lovćen banci odnijela 230.000 evra i 1,2 miliona dolara, ali navodno, znaju ko je osumnjičena žena.

Prema nezvaničnim informacijama crnogorskih Vijesti, inspektori su identifikovali prevarantkinju i kriminalnu grupu po čijim instrukcijama je radila, a čiji članovi nisu iz Crne Gore.

Kako navode, najvjerovatnije, krimi ekipa iz susjedne države obezbjedila je falsifikovanu ličnu kartu u kojoj je upisano ime i prezime vlasnice računa, njen datum rođenja, matični broj i drugi lični podaci.

Na tom, lažnom identifikacionom dokumentu, piše da je izdat 10. oktobra 2022. godine u budvanskoj filijali Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz Uprave policije, međutim, nisu saopštili šta su do sada preduzeli, koga su saslušali, jesu li pronašli prevarantkinju.

- Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Herceg Novi preduzimaju sve mere i radnje po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom u odnosu na predmet za koji ste izrazili interesovanje, a u cilju nesmetanog toka istrage ne možemo vam saopštiti više detalja - odgovorili su iz Uprave policije.

Iz Lovćen banke su odgovorili da su u potpunosti na raspolaganju nadležnim državnim organima kako bi se sprovela celokupna istraga.

- Nažalost, nismo u mogućnosti davati bilo kakve izjave, kako ne bismo remetili tok istrage - objasnili su iz te finansijske institucije.

Nesvakidšanja prevara dogodila se 12. aprila, a dan ranije žena od nekih četrdesetak godina, tamne kose, izrazito plavih očiju, visoka oko 175 centimetara, srednje građe, ušetala je u filijalu te banke u Herceg Novom i najavila da će podići novac koji čuva kod njih.

Iz Uprave policije je nezvanično rečeno da ona nije znala koliko novca ima, već je tražila da joj se isplati sav novac sa računa u banci, ne precizirajući o kojoj sumi se radi, piše u policijskim spisima, u izjavi bankara koji je razgovarao sa prevarantkinjom, misleći da je prava vlasnica računa, prenosi Kurir