Nijedno dijete uzrasta dječaka nikad nije ubilo više ljudi
BEOGRAD - Kosta Kecmanović (13), koji je u srijedu ujutru ubio osmoro vršnjaka i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, najsurovije je dijete masovni ubica u istoriji svijeta.

Među svim masovnim ubicama na svijetu mlađim od 14 godina, što je u Srbiji inače zakonska granica ispod kojeg dijete ne može da bude krivično odgovorno za zločin bez obzira na broj žrtava, niko nikad nije ubio toliko žrtava kao Kecmanović.

Na listi djece masovnih ubica do 14 godina starosti, koja su za sobom ostavila najmanje četiri žrtve, dosad su se nalazila samo tri imena, prenosi "SrpskaInfo".

1) Kajl Alvud je 2019. ubio petoro članova svoje porodice kada je podmetnuo požar u kući u Ilinoisu, u SAD. U to vrijeme imao je samo 9 godina.

2) Endrju Golden (11) je u društvu saučesnika Mičela Džonsona (13) 1998. godine u srednjoj školi u Arkanzasu ubio četvoro učenika i jednog nastavnika, a još 10 ranio.

3) Brazilac Marselo Eduardo Bovo (13) je 2013. u Sao Paolu ubio četvoro ljudi, poslije čega se ubio.

Na ovom spisku bi mogla da se nađe i Njemica Ida Šel (13), koja je davne 1907. ubila šest beba u Minhenu. Ipak, ona je ubijala u dužem vremenskom periodu, pa više spada u kategoriju serijskih ubica, nego masovnih.

Iako je svaki od ovih zločina bio užasan sam po sebi, svi oni po broju žrtava blijede pred masakrom koji je u srijedu počinio Kosta Kecmanović. Ovaj 13-godišnjak je ubio devetoro: sedam djevojčica, jednog dječaka i jednu odraslu osobu, školskog čuvara, prenosi "SrpskaInfo".