"Ono se našlo da drži lekcije, da pravi pite od čega se ne prave, da zamotava najkrhkiju bižuteriju u celofan a sve sa željom da naudi Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da cinično pokuša da ponizi oca Gojka Perovića. Ne znajući da ponižava samo sebe. I da smo svi prepoznali da je ono samo jedno nedoraslo zlo onome što branimo na našim ulicama svih ovih noći"

branislav-radulovic-1200x800.jpg

Kada se stari SDP-ovac i dokazani ustaša i antisrbin maskira u eminentnog pravnika, nezavnisnog ( kao što je bila Nezavisna država Hrvatska) intelektualca, vjernika institucija države Crne Gore (sa par izuzetaka i kriza koje su mu samo učvrstile vjeru), koji „pomiriteljskim“ tonom saopštava najbezobraznije neistine, koji u temu u koju treba da položi svoje pravno znanje kojim se diči, polaže najzlobnije moguće namjere prema SPC, srpskom narodu i srpskoj istoriji Crne Gore i sve to pod izgovorom kako želi da nam pomogne – onda se to zove Bane Radulović, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore.

Ono se našlo da drži lekcije, da pravi pite od čega se ne prave, da zamotava najkrhkiju bižuteriju u celofan a sve sa željom da naudi Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da cinično pokuša da ponizi oca Gojka Perovića. Ne znajući da ponižava samo sebe. I da smo svi prepoznali da je ono samo jedno nedoraslo zlo onome što branimo na našim ulicama svih ovih noći.
Inače preferiram da polemišem sa stavovima i iznesenim mišljenjima a ne da se obrušavam na ličnosti. Ali ono večeras nije bilo ličnost, ono je bilo samo jedno zlo, maskirano raznim titulama i mirnim tonom kojim je govorilo.

Ja sam ga prepoznao i zato mi i nisu bili važni stavovi koje je iznosilo, mada se svi mogu lako oboriti.

„Nikad kao Bane …, dobri sin, tih i miran, čist i fin,
kao Bane, vaspitan i solidan i koristan.
Kao Bane, vredni mrav, poslušan i učtiv sav,
kao Bane, odmeren i usmeren i proveren za sve.“

Piše: Marko Kovačević