Jedna od glavnih tema danas u BiH je Povorka ponosa u Sarajevu. Različiti stavovi, komentari, poruke. Skup i kontraskup- za i protiv ove povorke. I, u cijelog ovoj priči transparent na kome piše Trebinje i to na Povorci ponosa.parada-tb.jpeg

Tek to je izazvalo lavinu reakcija. I, zaista, potpuno nepotrebno isticanje jednog mjesta u okviru skupa koji baš i nije nešto što stanovništvo ne samo Trebinja nego i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine podržava.



 

I nećemo polemisati o tome kakvo je nečije seksualno opredjeljenje, je li to u redu ili ne, jer ne ulazimo u lične živote bilo koga.

Svakako, pa, dopadalo se to nekome ili ne, smatramo, a na mišljenje pravo imamo, da seksualno opredjeljenje treba da bude nešto lično i potpuno intimno i da to ne treba da se eksponira na način kako to čini homoseksualna populacija.

Mišljenja smo da to izaziva upravo kontra reakcije posebno u državi koja još njeguje vrijednost tradicionalne porodice i braka između muškarca i žene.

A, posebno u Trebinju, Hercegovini gdje je porodica koju čine otac, majka, djeca...nešto što ima dragocjenu vrijednost.

Dakle, transparent Trebinja nije bio baš pametan izbor za onoga ko je odlučio da baš ovaj transparent nosi na Povorci ponosa. Šta je želio da pokaže ne znamo, ali da je izazvao pažnju – jeste. I...baš negativne reakcije.

I,da dodamo na kraju- mi jesmo za paradu, ali samo jednu- djece i majki. To je najljepša parada na ovom svijetu.

I na toj paradi Trebinje bi imalo, sigurni smo, posebno mjesto.

A, sve ostalo što se tiče nekih ličnih stvari ostavimo tamo gdje mu je i mjesto- van očiju javnosti.

Svakako smo za poštovanje svih sloboda, ali niko nema pravo da svojom "slobodom" ugrožava tudju.