Sirac sira 20242.jpg (591 KB)

Biciklistička trka "Za sirac sira 2024" održana je po trinaesti put u selu Žakovo. I ovaj put je organizator — Biciklistički klub “Vučji zub” bio na visini zadatka, okupivši ljubitelje ovog sporta kao i brojne sponzore koji su podržali trku.

Ugodan ljetni dan i ne previše visoka temperature za ovo doba godine pogodovali su biciklistima i nekima pomogli da ostvare svoje najbolje rezultate.

Najzanimljivija je i ovaj put bila kategorija najmlađih. Mađu djevojčicama do 10 godina prvo mjesto pripalo je Jeleni Ćećez, dok su dječaci bili brojniji i među onima koji su 2019. godište prvim mjestom je nagrađen Arsenije Ćećez, a drugo je pripalo Sergeju Aleksiću.

U kategoriji omladinaca 2016. godišta najbrži su bili Rastko Spaić i Aleksej Aleksić.

U kategoriji od 2012. do 2014. godišta nagrađeni su: Damjan Gudelj zlatnom medaljom i Pavle Stojnić srebrenom. 

Bilo je “gusto” u kategoriji od 2009. do 2010. godišta. Bronzu je osvojio Vuk Samardžić, srebro Jakov Perišić-Glebov, dok se zlatom okitio Teodor Dučić. 

U muškoj kategoriji “Hobby” najbrži je bio Stefan Delić, dok je drugi stigao Vladimir Aleksić. Treću nagradu osvojio je Goran Šarenac. 

U Elit ženskoj konkurenciji treća na cilju bila je Dara Spaić, druga Biljana Ćećez dok je za dlaku brža od drugoplasirane u cilj uletjela Ana Vlatković i osvojila prvo mjesto. 

Elit kategorija je u muškoj konkurenciji imala dvije podkategorije. Među onima koji su vozili jedan krug bronzu je osvojio Nikola Stojnić, a srebro Pavle Stojnić. Najbrži u ovoj grupi bio je Aleksandar Spaić. 

Sa završena dva kruga u Elit-u najbrži je bio Nikola Spaić, drugi je stigao Miloš Bodiroga, a treći Marko Paovica. 

Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima koji su i ovaj put podržali trku, a u pitanju je zaista veliki broj firmi i pojedinaca. Zahvaljujući njima nagradni fond je bio poprilično bogatiji nego prethodnih godina tako da su se svi nagrađeni iz Žakova vratili sa interesantnim, autohtonim i vrijednim nagradama. Nije izostao ni Hercegovački sir koji je i ove godine simbol trke i glavna nagrada za sve one koji su se našli među prva tri mjesta u svim kategorijama.   

Sirac sira 20247.jpg (553 KB)