Generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić danas je u Gimnaziji „Jovan Dučić“ uručio ček od 1.000 KM maturantkinji Nikolini Ninković, dobitniku prve nagrade književnog konkursa na temu „Moj prijatelj u Srbiji“.


Nikolina kaže da je konkurencija bila velika i da nije očekivala nagradu.
„Mnogo mi znači ova nagrada sad kada sam pri kraj srednjoškolskog obrazovanja i to je pečat na moje školovanje. Rad je napisan na temu o mojim prijateljima u Srbiji, a pokušala sam da unesem što više emocija, opišem i predstavim svoje ideale prijateljstva. S obzirom da sam maturantkinja, imam puno izdataka i novac će baš dobro doći“, rekla je Ninković, koja planira da upiše astroinformatiku, na Matematičkom fakultetu u Beogradu.
Nikolić kaže da je ove godine iz 92 srednje škole iz Republike Srpske pristiglo stotinjak sastava, a da je Ninkovićeva bila najbolja.
„To je bio zaista najbolji rad. Ovo je peti u nizu konkurs i bilo je sjajnih radova, ali Nikolina je svojim pisanjem i obrazovanjem opravdano zaslužila ovu nagradu“, istakao je Nikolić.
Konkurs je organizovan povodom Dana državnosti Srbije, a zajednički su ga priredili Republički pedagoški zavod Republike Srpske i Generalni konzulat Srbije u Banjaluci.
Radio Trebinje