cb-niksic.jpg

Poslanici Demokratskog fronta traže hitnu smjenu čelnika Centra bezbjednosti Nikšić na prvom mjestu načelnika Tihomira Goranovića!

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović predočio je javnosti spisak kako je naveo sigurnih glasova, koji su se 2013. u vrijeme lokalnih izbori u Nikšiću, prikupljali za Demokratsku partiju socijalista preko Uprave policije, za koju navodi da je “puki servis Mila Đukanovića i DPS“.

Đukanović je kazao da je Uprava policije u režimu Mila Đukanovića bila ključna operativna karika u mehanizmu pritisaka, ucjena i kupovine birača. Upravo je, kako dodaje, Uprava policije zaštita aktivista DPS-a koji su nesmetano i bez bojazni mogli da vrše krivična djela u izbornim kampanjama.

„Pozivamo ministra unutrašnjih poslova, Sekulovića, da pod hitno razriješi dužnosti sve rukovodioce policije u Nikšiću i u graničnoj policiji koji operativno djeluju u opštini Nikšić, u cilju sprečavanja nastavljanja prakse zloupotrebe ove službe u korist DPS-a.

Takođe smo u saznanju da rukovodioci službe za prisluškivanje i presretanje elektronskih komunikacija u Upravi policije i dalje postupaju po nalozima Veljovića i da njemu dostavljaju izvještaje. Ovakva praksa mora biti prekinuta odmah. Nema izgovora za održavanje ovog dvovlašća u Upravi policije“, kazao je Đukanović.

On je pozvao šefa ANB-a i ministra unutrašnjih poslova da odmah ispitaju saznanja da je u decembru održan sastanak donatora DPS-a u Nikšiću, na kojem su obezbjeđena sredstva za nelegalno finansiranje kupovine birača.

„ANB i MUP moraju dejstvovati propratno u cilju sprečavanja namjere DPS da prljavim parama od šverca cigareta i droge kupuje ljude u Nikšiću“, rekao je Đukanović.


Efikasna akcija MUP-a bi, kako dodaje, stavila do znanja i građanima koji pristaju na ovu korupciju da vrše teška krivična djela za koja mogu odgovarati.

„Demokratski Front je dao obećanje građanima da će izbori u Nikšiću biti organizovani bez kupovine birača i ucjena DPS-a“, zaključio je on.

Prije nekoliko dana opštinski odbor Demokratske narodne partije Nikšić pokrenuo je peticiju za razrješenje policijskih funkcionera - načelnika Centra bezbjednosti Tihomira Goranovića i komandira Darka Mađarića.

Kako je prenio portal In4s, „Nikšićani su ogorčeni na policijske funkcionere u tom gradu, nakon brutalnih prebijanja omladine, a posebno nakon hapšenja vladike Joanikija i osmorice nikšićkih sveštenika, koji su 72 sata bili zadržani u betonjerci zbog 'kršenja zdravstvenih mjera', iako 12. maja 2020. godine u Crnoj Gori nije bilo aktivnih slučajeva korona virusa“.

Portal je  pisao da je jedan od funkcionera DNP Nikšić kazao kako je poseban revolt građana izazvao  predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović  koji je ove batinaše nagradio, pa su odlučili da ubrzaju smjenu, koju će, sigurni su, pokrenuti i Vlada Crne Gore.