Trebinje Danas je prenio servisnu informaciju PU Trebinje da je trebinjcu sa računa u Novoj banci ukraden novac.

Trebinjcu sa računa u Novoj banci ukraden novac

nova_banka_061118_tw630.jpg

Na objavljeni tekst Nova banka je poslala demanti koga prenosimo bez izmjena.

Poštovani,
Dana 23. 1. 2020. godine, u 9. 23 časa, na portalu trebinjedanas.com objavljena je vijest pod naslovom "Trebinjcu sa računa u Novoj banci ukraden novac". U članku se, između ostalog navodi sljedeće: "Policijskoj upravi Trebinje jedno lice je prijavilo da su sa njegovog tekućeg računa u Novoj banci AD Banja Luka izvršene tri novčane transakcije u ukupnom iznosu od 494.71KM bez njegove dozvole". Molimo vas da u cilju korektnog i objektivnog informisanja javnosti hitno objavite demantije ove vijesti, obzirom da je objavljena nepotpuna informacija koja građane može dovesti u zabludu, te prouzrokovati neosnovanu sumnju u preduzete mjere zaštite sigurnosti korisnika bankarskih usluga.
Potvrđujemo da je došlo do kompromitovanja platne kartice Nove banke usljed neopreznog korištenja iste od strane klijenta na Internetu, prilikom čega su izvršene tri transakcije bez autorizacije klijenta. Klijent neće biti oštećen za iznos koji je nedozvoljeno skinut sa njegovog računa.
U cilju zaštite korisnika platnih kartica i smanjenja rizika od njihovog neovlašćenog korišćenja od strane trećih lica, savjetujemo sve korisnike da odgovorno koriste svoje platne kartice za plaćanja na Internetu, prije svega provjerom sigurnosti web stranice preko koje se vrši plaćanje.
Prednosti kupovine na Internetu su brojne, od uštede vremena, do velikog izboga roba i usluga, međutim potrebno je voditi računa o tome da se kupovina obavlja kod provjerenih trgovaca. Nova banka u svojoj ponudi ima posebnu platnu karticu koju preporučuje za kupovinu putem Interneta, obzirom da nije vezana za tekući račun, nego za poseban račun na koji korisnik uplaćuje željeni iznos za potrošnju i time ima bolju kontrolu online kupovine.
Takođe, savjetujemo građanima da ne učestvuju u online igrama na sreću, poput online klađenja, kod priređivača van Bosne i Hercegovine koji nemaju odobrenje nadležnih bosanskohercegovačkih institucija.
Na raspolaganju smo Vam za sve dodatne informacije u vezi objavljene vijesti, a sa ciljem objektivnog informisanja javnosti.
S poštovanjem,