Porodica Galeb i Kolo srpskih sestara iz Kalifornije uručili su donaciju vrijednu 15.500 dolara socijalno ugroženim porodicama u Trebinju.



Direktor trebinjskog Centra za socijalni rad Aleksandar Koprivica rekao je da je oko 180 najugroženijih porodica danas dobilo pomoć.
"Osim novčane pomoći koju je dobilo 100 korisnika, socijalno ugroženi su dobili ogrev, hranu i higijenske pakete. Pomoć nam je od izuzetnog značaja. Porodica Galeb nam pruža podršku već 10 godina i neizmjerno smo im zahvalni", dodao je Koprivica.
Mišo Matijašević, sestrić Slobodana Galeba, rekao je da je povod dolaska svake godine u Trebinje to da se hercegovačkom narodu pomogne koliko je moguće.
"Oko deset godina Kolo srpskih sestara u Kaliforniji organizuje skupljanje novca za naš narod u Trebinju. Zaposleni u Centru za socijalni rad znaju kome je najpotrebnije, a mi ćemo se truditi da nastavimo pomagati koliko god je moguće", istakao je Matijašević.

Novčanu pomoć danas je dobila i Radmila Radišić, samohrana majka petoro djece.
"Želim da zahvalim porodici Galeb koja nam svake godine pomaže i hvala im što su tu za nas u ovim teškim vremenima", rekla je Radišićeva.
Slobodan Galeb poznati je humanista hercegovačkog porijekla, koji je u Kaliforniju otišao prije 58 godina, a osnivač je i Očne fondacije "Galeb" pri Bolnici Trebinje.
Prijem za porodicu Galeb organizovan je danas i u Gradskoj upravi.
Srna