M:tel obezbijedio sredstva i izvršio rekonstrukciju učionice na Elektrotehničkom fakultetu Istočno Sarajevo

Kao kompanija koja dokazano brine o zajednici u kojoj posluje, te koja nesebično ulaže u nauku i obrazovanje, u cilju omogućavanja što boljih uslova za rad i usavršavanje studenata, m:tel je u ovoj godini donirao sredstva za adaptaciju i renoviranje učionica Elektrotehnikog fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Nakon Banjaluke, u srijedu 26. oktobra 2022. godine, direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan je sa dekanom ETF Istočno Sarajevo, Božidarom Popovićem, uz prisustvo profesora, studenata, gostiju i medija, svečano otvorila još jednu, nedavno obnovljenu učionicu na ovom fakultetu.

“Najviše volim da ulažem u obrazovanje, jer sam nekad bila profesorka. Ovo je jedan od mojih omiljenih projekata. Pomogli smo ETF-u Banjaluka i ETF-u Istočno Sarajevo da se naprave učionice dostojne za pristojan rad i učenje. Sledećeg meseca raspisujemo i poziv za stipendije, a upravo studenti sa ovog fakulteta su naši najčešći stipendisti, koji nakon stipendija i prakse svoje karijere započinju u m:tel-u kao inženjeri. Ne pozivamo vas na loše, pozivamo vas na jedan od najboljih poslova i dajemo vam motivaciju da budete dobri i uspešni u svemu, mi vas čekamo”, poručila je prisutnim studentima generalna direktorka m:tel-a, Jelena Trivan.

Božidar Popović, dekan ove visokoškolske ustanove, sa kojom kompanija m:tel njeguje dugogodišnju uspješnu saradnju izrazio je zadovoljstvo što se tradicionalno prijateljstvo i dugogodišnja saradnja između kompanije m:tel i ETF-a Istočno Sarajevo nastavlja i svake godine sve više razvija. “Danas neću biti skroman. Ovo je najljepša računarska učionoca u cijelom regionu. Naši prijatelji i saradnici koji nas posjećuju od Beča do Japana oduševljeni su onim što ovdje imamo. Ponosan sam na naše prijatelje iz m:tel-a i našu saradnju”, izjavio je Popović i poručio prisutnim studentima da sada u potpunosti imaju sve uslove da uče i budu najbolji.

Kompanija m:tel će i u budućem periodu nastaviti saradnju sa visokoškolskim ustanovama kako kroz finansijku podršku, tako i kroz uspješne projekte prakse, m:stipendije, razmjenu znanja i iskustava kroz stručna predavanja, mentorstvo, te kroz različite programe poslovne saradnje.