Bileca opstina.jpg

Dok se stimulacijama, sistematizacijama i otkazima, rješava gorući problem viška radnika, u bilećkoj administraciji u isto to vrijeme tamošnji čelnici raspisuju konkurs. Sada su se sjetili da im treba "interni revizor". Ovo je nečuveno, kaže najglasniji bilećki odbornik.

- Ovaj konkurs što je raspisan, on nije raspisan jer je potreban opštini. Opštini to nije potrebno, jer to radno mjesto nije ni postojalo, ali je potrebno da bi imao gospodin načelnik skupštinsku većinu - navodi Dražen Dunđer, odbornik SRS dr. Vojislav Šešelj Bileća.

Interni revizor je potreban opštini, da je postojao ranije, možda ne bi bila sada ovakva situacija u administraciji, kaže za ATV načelnik.

Veselin Vujović je oštro odgovorio Dunđeru.

- To nije istina, od prvog dana je stabilna moja skupštinska većina pogotovo kada neki takvi odbornici kao što je on, nisu u skupštinskoj većini. Imamo jaku većinu i tako će biti do kraja ovog mandata - smatra Vujović.

Priča o otkazima u bilećkoj opštini još nije završena, tehnološkim viškom će biti proglašeno još 15 ljudi, kaže načelnik. Sporni konkursi u Bileći nisu nikakva novost.

Osim spornih radnih mjesta i konkursa u bilećkoj administraciji, ovom opštinom kolaju priče da ima spornih konkursa i u bilećkim obrazovnim ustanovama.

Da se nešto dešava u bilećkim školama čuli su i naši sagovornici.

- Čuo sam da su ti konkursi namještani kao što narod kaže, za pojedino ime i prezime, čuo sam ali nisam provjeravao - rekao je Vujović.

- Prvo se odredi ko će biti primljen pa se konkurs raspiše, to je sramotno - naglašava Dunđer.

Direktori škola pred kamere ne žele.

Načelnik kaže da želi više inspektora na terenu kako bi se u Bileći sve dovelo u red.

Građani iza kamera poručuju, stavite znanje prije političkih i rodbinskih veza.