U Trebinju su danas potpisani ugovori o novčanoj pomoći suprugama umrlih boracaVRS, a pomoć će dobiti sve supruge , bilo da suzaposlene, nezposla ili penzionerke.

Iz gradskog budžeta u ove namjene je izdvojeno 80 hiljada KM, a nadoknade su od 80 do 450 KM za nezaposlene i žene penzionere čiji bi muževi imali mesečni borački dodatak.

“Trebinje je prva lokalna zajednica u RS koja provodi ovakav projekat, a na prvi javni poziv gradske uprave odazvalo se 250 supruga umrlih boraca. Ovaj projekat je poziv i drugim lokalnim zajednicama da se sjete supruga umrlih boraca VRS i da se pomogne porodica koliko je moguće”, istakao je Petrović.

On je dodao da susupruge umrlih boraca posebno zadovoljne što se neko sjetio i njih i njihvih porodica, te najavio da će u narednim godinama procenat naknade biti i viši.

Novac suprugama umrlih boraca će biti uplaćen do kraja sedmice, a onima koji dobijaju viši iznos naknada će se uplaćene u tri rate.

Petrovićje najavio i obnovu stambenih objekata u kojima žive roditelji poginulih boraca VRS.


U gradsku upravu je do sadastiglo 35 zahtjeva, a sanacijeće se raditi po prioritetima, prvo u najneuslovnijim kućama.

“To su zanatski radovi koje će izvoditi JP “Radnik”, poput kupatila, krovova, prilaza kući i slično, a radovi u najneuslovnijih šest – sedam objekata počeće već početkom narednog mjeseca”, naveo je gradonačelnik Trebinja i najavio da će se i ovaj projekat proširiti na supruge poginulih boraca koje žive u neadekvatnim uslovima.