Trebinjska Bolnica od sada ima šest šaltera gdje pacijenti plaćaju participaciju za zdravstvene usluge, a novina je i da se rezultati laboratorijskih nalaza uzimaju na ulazu u ovu zdravstvenu ustanovu, umjesto dosadašnje višegodišnje prakse da pacijenti po nalaze odlaze u službu za laboratorijsku dijagnostiku.


Rekonstrukcija šalter sale počela je prošlog vikenda, a u Bolnici najavljuju da bi sav posao trebao biti završen već sljedećeg vikenda.
Borislav Grubač, direktor trebinjske Bolnice navodi da se poslovi na modernizaciji šalter sale rade samo vikendom kako proces zdravstvene zaštite i pacijenti ne bi trpili.
„Uredili smo više šaltera da bi smanjili gužve, a pacijenti što manje čekali da plate participaciju za zdravstvene usluge. Sve radimo od sopstvenog novca dobijenog racionalizacijom troškova“, objašnjava Grubač.
On navodi da je novi pult za podjelu rezultata laboratorijskih nalaza uveliko smanjio gužve i rasteretio laboratoriju.
„Nalazi se dijele tri puta dnevno u tačno označenim terminima na pultu na ulazu u bolnicu, pa se ne stvaraju besportrebne gužve na šalteru laboratorije“, ističe Grubač.
Direktor trebinjske Bolnice najavljuje i proširenje i asfaltiranje dijela novog parkinga ispred ove ustanove, kao i uvođenje nekih novina vezanih za korištenje parkinga ispred trebinjske Bolnice.
Radio Trebinje