Novi detalji obračuna u Srpcu: Braća dobila batine zbog osvete?
SRBAC - Braća Duško Topić i Milan Topić iz Srpca, koja su pretučena u subotu dok su doručkovala u Duškovom restoranu "Monumental" u ovom gradu, batine su, sudeći prema onom što je napadu prethodilo, dobila iz osvete.
Podsjetimo, uz navođenje inicijala, iz policije su nam potvrdili da su zbog ovog slučaja uhapšeni Živko Đukić i Boško Mrđa iz ove opštine, a obojica su osumnjičena za nasilničko ponašanje, odnosno da su napali dvojicu sugrađana, koji su tokom napada povrijeđeni.

Braća Topići su, zbog povreda, zbrinuti u Domu zdravlja Srbac, a potom su upućeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje su im konstatovane povrede, a potom su otpušteni na kućno liječenje.

Đukić i Mrđa su nakon kriminalističke obrade pušteni iz Policijske stanice Srbac i protiv njih slijedi podnošenje izvještaja Tužilaštvu za nasilničko ponašanje.

Ipak, svemu ovome prethodio je još jedan incident u Srpcu. Naime, kako "Nezavisne novine" saznaju, u subotu, u 12 časova, medicinski radnik Doma zdravlja Srbac je policiji prijavio da je medicinsku pomoć zatražio D.Đ iz Srpca. U pitanju je, nezvanično saznajemo, sin Živka Đukića.

Đukićev sin je, naime, pomoć ljekara zatražio zbog povreda koje je zadobio u subotu, između jedan i dva sata nakon ponoći, ispred noćnog kluba u Srpcu.

"On je sproveden u Bolnici Gradiška, gdje je zadržan na posmatranju do daljnjeg", rečeno je za "Nezavisne novine" iz Policijske uprave Gradiška.

Po ovoj prijavi su, potvrđeno nam je, postupili pripadnici Policijske stanice Srbac, koji su potvrdili navode prijave te obavili informativni razgovor sa D.Đ.

On je, kako su potvrdili izvori "Nezavisnih novina", izjavio da su mu povrede nanijeli Duško Topić i Milan Topić.

"Nakon izlaska D.Đ. iz medicinske ustanove, te kvalifikacije stepena povrede, a koje su za sada prema izjavi doktora lake povrede, slijedi njegovo saslušanje na okolnosti navedenog događaja i preduzimanje mjera i radnji u skladu sa Zakonom radi utvrđivanja odgovornosti svih učesnika događaja", rečeno je iz Policijske uprave Gradiška.

Izvori "Nezavisnih novina", upućeni u istragu, kažu da sve upućuje na to da su ova dva incidenta (prvi, koji se dogodio tokom noći ispred noćnog kluba, te drugi, u restoranu) povezana.