Novi presjek glasanja u Srbiji: SNS ubjedljiv na izborima, slijedi ga "Kreni promeni"Foto: Tanjug/AP | Novi presjek glasanja u Srbiji: SNS ubjedljiv na izborima, slijedi ga "Kreni promeni"


Lista oko SNS-a ima najviše glasova u Beogradu, Nišu i Novom Sadu na lokalnim izborima.

Prema procjenama CESID-a i IPSOS-a na osnovu 72 odsto obrađenog uzorka, najviše glasova osvojila je lista "Beograd sutra" – 52,6 odsto.

Na drugom mjestu je lista "Kreni promeni" sa 17,5 odsto glasova.

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao da je lista oko SNS-a dobila 63 mandata u Beogradu, dok je predjsednik SNS-a Miloš Vučević proglasio pobjedu u gotovo svim gradovima i opštinama.

Procjene CESID-a i IPSOS-a - listi oko SNS-a najviše glasova u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Nove procjene iz Beograda – "Beograd sutra" 52,6 odsto, "Kreni promeni" 17,5 procenata Prema procenama Cesida i Ipsosa na osnovu 72 odsto obrađenog uzorka, najviše glasova osvojila je lista "Beograd sutra" – 52,6 odsto.

Na drugom mjestu je lista "Kreni promeni" sa 17,5 odsto glasova, dok je treće mesto, prema procenama, zauzela lista "Biramo Beograd" sa 12,5 procenata.

Četvrto mjesto zauzela je lista "Mi snaga naroda" sa 8,1 procenata, a u prestonički parlament ući će i Ruska stranka sa 1,2 odsto.

Ostale liste, prema procjenama, nisu osvojile dovoljan broj glasova za prelazak cenzusa.

Procijenjena izlaznost u glavnom gradu je 46,9 odsto.

Nove procjene iz Niša – lista "Niš sutra" 45,1 odsto, na drugom mjestu grupa građana "Dr Dragan Milić" sa 24,5 odsto Na osnovu 83 odsto uzorka Cesida i Ipsosa, najviše glasova u osvojila je lista okupljena oko SNS-a "Niš sutra" – 45,1 odsto.

Slijedi Grupa građana "Dr Dragan Milić" sa 24,5 odsto glasova, dok je na trećem mjestu lista "Biramo Niš" sa 15,4 procenata.

Lista "Kreni promeni" je na četvrtom mestu sa 3,9 odsto glasova, a Ruska stranka osvojila je 1,2 odsto.