IMG_20230817_101310_resized_20230817_101337216(1).jpg (301 KB)

Odbornici su na danjašnjoj sjednici usvojili Prijedlog odluke o načinu i uslovima javne prodaje nepokretnosti u svojini Grada Trebinja.

Danilo Ilić, načelnik Odjeljenja za kapitalne investicije u Gradskoj upravi napomenuo je da je u pitanju parcela u naselju Volujac, gdje je planirano otvaranje proizvodnog pogona.

Usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju posebnog interesa za realizaciju investicionog projekta od posebnog ekonomskog značaja za lokalni razvoj.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Luka Petrović istakao je da je riječ o investiroru koji planira u poslovnoj zoni Volujac izgradi fabriku, gdje planira da zaposli preko 50 radnika.

„Riječ je o firmi koja planira ovdje izgraditi pogon, koja već posluje u Petrovom Polju i izvozi robu u Srbiju, Crnu Goru i zemlje Bliskog istoka i  Afrike“, rekao je on.

Usvojen prijedlog odluke o imenovanju Savjeta za praćenje izrade izmjena dijela Regulacionih planova: „Zasad polje“, „Gradina“, „Blace – Abazovina“ i „Novo Trebinje“,

IMG_20230817_102408_resized_20230817_102441548.jpg (277 KB)

Usvojen je Prijedlog odluke o pristupanju izmjeni dijela izmjene Regulacionog plana „Sjeveri logor“, kao i Prijedlog odluke o pristupanju izmjeni dijela izmjene Regulacionog plana „Mrkonjići“.

Odbornici su usvojili prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima organizovanja, načinu korišćenja i naplate parkiranja vozila na javnim parkiralištima na području Trebinja.

Parking na poligonu u Sjevernom logoru ubuduće će koštati 0,50 feniga po započetom satu, u odnosu na sadašnju cijenu od 1 KM, pojasnio je direktor Parking servisa Marko Miskin.

Miskin je kazao da nisu tačni navodi pojedinih opozicionih odbornika da parking poskupljuje .

On je rekao i das će se ubuduće, na zatvorenim parkiralištima u bivšoj kasarni i u ulici Vojvode Stepe Stepanovića kod zgrade Elektroprivrede, parking naplaćivati 24 časa.

"Od 21 čas će cijene parkiranja na ta dva parking prostora biti povoljnije za 30 odsto. Po započetom satu cijena će biti 1 KM, dok će od 7 do 21 čas ostati 1,5 KM", naveo je Miskin.

Skupština je, između ostalog,  usvojila i Prijedlog mišljenja za Zavisno preduzeće „Elektrohercegovina“ za gradnju elektroenergetskog objekta „Pridvorci polje“ sa SN vodom, Prijedlog mišljenja za Zavisno preduzeće „Elektrohercegovina“ za izgradnju trafostanice „Taleža 2“, te Prijedlog mišljenja za Zavisno preduzeće „Elektrohercegovina“ za elektoenergetski objekat  „Gornje Vrbno 2“ sa priključnim dalekovodom.