dan_2.jpg

Radnici Komunalnog preduzeća, JU „Ekologija i bezbjednost“, pripadnici vatrogasnih društava i drugih nadležnih službi sutra počinju sa akcijama čišćenja svih naselja u našem gradu, najavio je gradonačelnik Mirko Ćurić na početku zasjedanja današnje sjednice Skupštine grada.

„Na jučerašnjem sastanku dogovorili smo da sva nadležna preduzeća i službe budu na raspolaganju za čišćenje naselja, a krenuće se od naselja Tini. Za Trebinje svi govore da je čist i uredan grad, cilj nam je da bude što čistiji i ljepši. Očekujemo i učešće naših sugrađana, da nam se pridruže i da se organizovano odloži kabasti i drugi otpad“, rekao je Ćurić.

Odgovarajući na odborničko pitanje vezano za odliv stanovništva, prvi čovjek grada je istakao da je Grad Trebinje, u posljednjih sedam godina, realizovao značajan broj projekata u cilju podrške svim kategorijama stanovništva.

„Time se ponosimo, u brojne projekte uložili smo višemilionske iznose. Novim programom ponudićemo do 40 000 KM za one koji žele sa se samozaposle i osnuju firmu, to niko ne nudi u našem okruženju. Nijedna naša područna škola se u zadnjih sedam godina nije ugasila, a u RS se godišnje ugasi po 70 škola. Kroz finansijsku podršku, pomoć poljoprivrednicima, djeci u ruralnim područjima, bez jednog ili oba roditelja, preko stipendija, potom preko programa samozapošljavanja, zapošljavanja i programima za pripravnike, popustom na rentu od 50 odsto na troškove uređenja do 200 metara kvadratnih odsto od treće do šeste građevinske zove – činimo sve da građani Trebinja ostanu u svom gradu. Svjesni smo da imamo dnevne migracije stanovništa ka Dubrovniku, na primjer, ali taj dio naših sugrađana se nakon rada opet vraća u Trebinje. Uradili smo dosta, ima prostora za još, kako bi se spriječio odliv stanovništva, spremni smo da prihvatimo svaki konkretan prijedlog da dođe do najboljih rješenja“, podvukao je gradonačelnik Ćurić.

Odbornici su na početku zasjedanja usvojili izvještaje o Programu rada Skupštine za posljednjih šest mjeseci prethodne godine.