Nacionalni park "Sutjeska" ponudiće posjetiocima ovog ljeta nove smještajne kapacitete, od kampa na Tjentištu do luksuznih vila, uz raznovrstan sadržaj za sve generacije, rekla je Srni rukovodilac sektora za promociju u ovom parku Mirjana Radović.
NP "Sutjeska" - Foto: Wikipedia

- Imamo raznovrsne smještajne kapacitete različitih kategorija, pristupačne svima, od smještaja u planinskim kućama, bungalovima, kampu na Tjentištu, paviljonima, hotelu, do luksuznog smještaja u vilama - rekla je Radovićeva.

Tokom promocija ljetne ponude Nacionalnog parka u Banjaluci, Radovićeva je istakla da će sredinom jula biti potpuno opremljen naučno-istraživački centar za istraživanje i ekologiju.

- Imamo škole u prirodi, posjetu prašumi Perućica, kao jednoj od dvije posljednje zaštićene prašume u Evropi, uspon na Maglić - najviši vrh u BiH, druge planine više od 2.000 metara visine, više od 100 kilometara markiranih pješačkih staza, edukativnih staza, biciklističkih staza - navela je Radovićeva.

Ona je dodala da su prethodnih godina najbrojniji gosti bili iz Republike Srspke i BiH, zatim iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, ali da dolaze i gosti iz cijelog svijeta.

Nacionalni park "Sutjeska" nosi epitet bisera Republike Srpske, a osnovni razlog za proglašenje područja nacionalnim parkom su vrijednosti i ljepote prirode, te kulturno-istorijski značaj.

Ovaj nacionalni park je 2000. godine dospio u drugu kategoriju Odjeljenja UN za zaštitu prirode i prirodnih dobara.

Promotivni štand na Trgu Krajine biće otvoren do 20.00 časova večeras, a građani će moći da pogledaju kakav sadržaj nudi ovaj nacionalni park, ali i da učestvuju u nagradnim igrama i ostvare popuste.