Ni iskrenijeg, ni ljudskijeg, ni bratskijeg poziva od ovoga. Pametnom dosta, jedan je od mnoštva komentara koji se mogu pročitati nakon iskrenog i bratskog poziva, rektora Cetinjske Bogoslovije o. Gojka Perovića.

Gojko-perovic-640x308.jpeg

„Gojko Perović, heroj Crne Gore!

Ni iskrenijeg, ni ljudskijeg, ni bratskijeg poziva od ovoga.
Pametnom dosta“, jedan je od mnoštva komentara koji se mogu pročitati nakon iskrenog i bratskog poziva, rektora Cetinjske Bogoslovije o. Gojka Perovića.

On je izrazio nadu da će prva litija biti sa onima, koji su bili sa „druge strane ulice“ i kazao:

„Molimo našu braću koja su juče išla drugim ulicama da dođu ovdje da se pomole zajedno sa nama jer nema nama molitve bez njih. Molim se Bogu da prva litija koja bude krenula cetinjskim ulicama iz Cetinjskog manastira bude zajedno sa njima. Da se zajednički pomolimo Bogu sa svojom braćom Cetinjanima jer nema nama molitve bez njih, niti ima njima Crne Gore bez nas."

Kao ljevičar, razumije se, distanciran sam od vjerskih pitanja, ali poštujem vjerujuće ljude. Moramo razumijeti da nas... Posted by Marko Begovic on Četvrtak, 23. januar 2020.

U Cetinjskom manastiru sinoć je služen moleban u znak podrške protestima protiv anticrkvenog i antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Manastir je bio prepun vjernika. Moleban je služi vladika Metodije, a okupljenima se obratio o. Gojko Perović.

Podsjetimo, sinoć je preko puta Cetinjskog manastira, na Ćipuru, bila okupljena grupa građana.

Oni su se, kako kažu njihovi predstavnici, okupili da bi bili sigurni da će biti ispoštovan dogovor da litije neće biti.

Mitropolija crnogorsko-primorska prekjuče je uvažila sugestiju Uprave policije i poručila da litije na Cetinju zasad neće biti održavane.

Litije i molebani u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti se od Božića održavaju četvrtkom i nedjeljom.