Obavještavaju se stanovnici Starog grada da je dana 02.12.2017. godine stupila na snagu Odluka o izmjeni odluke o bezbjednosti saobraćaja na području grada Trebinja („Službeni glasnik Grada Trebinja“, broj: 14/17), kojom su definisani uslovi pod kojima stanovnici Starog grada mogu dobiti dozvolu za kupovinu daljinskog upravljača za ulaz, odnosno izlaz iz Starog Grada.



Pravo na dobijanje dozvole za kupovinu daljinskog upravljača imaju stanovnici Starog grada koji:
– u vlasništvu imaju uslovnu garažu ili ograđeno dvorište minimalnih dimenzija 2,5 m širine h 5 m dužine, širinom vrata, odnosno kapije minimalno 2,5 m, sa prilagođenim pristupom i ulazom za motorna vozila.
Pozivaju se stanovnici Starog grada, koji ispunjavaju naprijed navedene uslove, da do 28.12.2017. godine, podnesu zahtjeve za dobijanje dozvole za kupovinu daljinskog upravljača.
Uz zahtjev je potrebno priložiti:
– Dokaz o vlasništvu nad uslovnom garažom, odnosno dvorištem (ZK izvadak i kopiju katastarskog plana, original ili ovjerene kopije);
– Potvrdu o prebivalištu ne stariju od 30 dana;
– Ovjerenu kopiju saobraćajne dozvole.
Zahtjeve dostaviti na sledeću adresu:
Grad Trebinje, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, Vuka Karadžića 2, 89 101 Trebinje.
Napominjemo da će se u skorijem periodu, klip na ulazu u Stari grad dekodirati, i neće se moći spustiti niti podići postojećim daljinskim upravljačem. Takođe će biti postavljen video nadzor, a svako lice koje nasilno pokuša spustiti ili oštetiti klip biće krivično gonjeno.
Grad Trebinje