Obavljen žrijeb za Srpska open: Đokovića očekuje mogući derbi

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković saznao je put na Srpska openu u Banjaluci.

Đoković je iznenađujuće rano ispao na mastersu u Monte Karlu, nakon što ga je u osmini finala iznenadio Lorenco Museti, pa mu je i to dodatni motiv da u Banjaluci pokaže koliko može. A svijet zna koliko je to.

Kao što je poznato, prvi nosilac na turniru slobodan je u prvom kolu, a potom će snage odmjeriti protiv boljeg iz duela Van Aša i Stena Vavrinke. Kako su mečevi prvog kola na program u ponedjeljak i utorak, najrealnije je da Đoković na Centralni teren Srpska opena prvi put istrči u srijedu.

Ukoliko sve bude po planu u četvrtfinalu će ga dočekati najvjerovatnije Kecmanović, dok bi u polufinalu prema projektovanom žrijebu trebalo da se sastane sa Monfisom.

Bez obzira na ostale kvalitetne tenisere u žrijebu, najviše šansi da dođu do finala imaju Đoković i drugi nosilac Andrej Rubljov. Bila bi to svojevrsna repriza finala iz prošle godine u Beogradu kada je ruski teniser bio bolji.

Podsjetimo, Srpska open igra se u Banjaluci od 16. do 23. aprila. Kapije kompleksa u parku Mladen Stojanović u nedjelju će biti otvorene za sve koji žele da dođu i gledaju mečeve kvalifikacija, a u ponedjeljak bi trebalo da budu završene kvalifikacije i da budu odigrani prvi mečevi prve runde glavnog žrijeba.

Foto: Ustupljena fotografija