Obdukcija potvrdila: Smrt mladića (19) iz Stoca nastupila utapanjem

Rezultatima obdukcije tijela smrtno stradalog mladića Filipa Stankovića (19) iz Stoca, čiji je nestanak prijavljen početkom sedmice, utvrđeno je da je smrt nastupila utapanjem.

Ovu informaciju za "Avaz" su potvrdili iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, obdukciju je uradio doktor Dražen Damjanjuk.

Sahrana stradalog mladića biće obavljena sutra na groblju Todoruše-Crnići.

Podsjećamo, tijelo mladića izvučeno je juče iz vozila "Džip Kompas", koje je, najvjerovatnije, usljed samoslijetanja završilo u rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac.

Kako piše ovaj medij, juče je izvučen i automobil uz pomoć specijalne dizalice, a u toku su neophodna vještačenja, koja je naložio dežurni kantonalni tužilac.

Tijelo Marka Vukića (20) koji se sa Stankovićem nalazio u vozilu još nije pronađeno, uprkos silnim naporima spasilačkih službi.

U potrazi učestvuju i dva tima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), odnosno jedinice specijalizovane za spašavanje na vodi s dva čamca i potrebnom opremom i dron timu s tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažovani na osnovu zahtjeva stolačke civilne zaštite.

Kako navode, za sada se pouzdano ne zna ko je upravljao vozilom.