Foto Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka i istakla da su ovim okupljanjem u Trebinju pokazali jedinstvo, da poštuju važne datume iz prošlosti i da su zagledani u sve ono što treba da se radi u budućnosti.

Cvijanovićeva je kao činjenicu istakla da se ovaj važan datum obilježava širom Republike Srpske na različitim lokacijama svake godine.

- To zapravo pokazuje našu opredijeljenost da pokažemo poštovanje upravo u svim dijelovima Republike Srpske prema onima koji su stvarali Srpsku, branili njenu slobodu, branili naše pravo na život i naše pravo na budućnost - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je obaveza institucija da poštuju sve ono važno iz prošlosti, ali i da poveže prošlost sa budućnošću i nađe pravi put.

- Sigurna sam da onda kad smo zajedno i kad smo okupljeni oko zajedničkih interesa, a to je prvenstveno Republika Srpska, jaka, stabilna, odgovorna, koja zna šta hoće, koja može da organizuje svoj život, odgovori na političke, ekonomske i svake druge izazove, onda znam i da smo uvijek tu da ispunimo te ciljeve - navela je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila svima koji su dali svoje živote, kao i svima koji su donosili teške političke odluke u teškim vremenima u prošlosti. Ovo je dan da pošaljemo poruku da ćemo u budućnosti, jednako odgovorno, gledati i nositi se sa svim izazovima koje nam ta budućnost može donijeti - poručila je Cvijanovićeva.

Nakon svete arhijerejske liturgije, cvijeće na spomenik braniocima Trebinja položili su Cvijanovićeva, premijer Radovan Višković, delegacije Narodne skupštine, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, grada Trebinja i organizacija proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.