Izvršni direktor Fondacije „Ženski centar“ iz Trebinja Ljiljana Čičković ocijenila je da je stanje ljudskih prava u Republici Srpskoj znatno bolje nego ranijih godina, zahvaljujući razumijevanju republičkih institucija i Vladi Srpske.


„Postoje ranjive grupe na koje se nedovoljno obraća pažnja,a jedna od tih su žene žrtve porodičnog nasilja. Zahvaljujući Vladi Srpske, za ova grupa obuhvaćena je programom samozapošljavanja“, kazala je ona.




Mira Vasić, pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS, istakla je da su kroz strateška dokumenta kao ciljna grupa navedena i žene žrtve porodičnog nasilja.


„Kroz akcioni plan zapošljavanja protekle i ove godine spoveden je projekat samozapošljavanja i zapošljavanja. Ovaj projekat će se nastaviti i naredne godine“, kazala je Vasićeva.


Mira Vasić prisustvovala je danas obilježavanju Dana ljudkih prava, koji je u organizaciji Fondacije „Ženski centar“ danas održan u Trebinju.

Zaslužnim pojedincima dodijeljene su zahvalnice, a u prigodnom programu u trebinjskom Kulturnom centru, igrom, pjesmom i recitacijom, prisutne su zabavljali mališani trebinjskih vrtića i igraonica, a izvedena je i dječija predstava KAPETAN DŽON PIPLFOKS, rađena po tekstu Duška Radovića.




Zahvalnice Ženskog centra za podršku aktivnostima ove organizacije dodijeljene su Luki Petroviću, generalnom direktoru Elektroprivrede RS, Miri Vasić, pomoćnici ministra za rad i zapošljavanje RS, Željki Mileusnić, pomoćnici komandanta za zakonitost rada u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici MUP-a RS, Spomenki Stevanović, narodnom poslaniku i Žarku Laketi, načelniku Policijske uprave Trebinje.


Izvor: Radio Trebinje